Νεκροί Βρέθηκαν Δύο Ψαροντουφεκάδες Σε Λευκάδα Και Πόρτο Ράφτη

Δυο υποβρύχιοι ψαράδες (ψαροντουφεκάδες) 39 και 54 ετών αντίστοιχα έχασαν τη ζωή τους στο Πόρτο Ράφτη και στη Λευκάδα.

Αναλυτικά:

Νεκρός εντοπίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης από δύτες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, σε βάθος περίπου 32 μέτρων και σε απόσταση περίπου 70 μέτρων από τη σημαδούρα που είχε ποντίσει, ο 39χρονος ψαροντουφεκάς που αγνοείτο από το πρωί της Τρίτης.

Για την εξαφάνιση του 39χρονου είχαν ενημερώσει οι δικοί του το βράδυ της Τρίτης την Λιμενική Αρχή Ραφήνας και όπως δήλωσαν είχε πάει για υποβρύχιο ψάρεμα στη θαλάσσια περιοχή «Μαυρονέρι» Αυλάκι Πόρτο – Ράφτη.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού πραγματοποιήθηκαν έρευνες από πλωτά περιπολικά του Λιμενικού προς εντοπισμό του , καθώς και από το ερασιτεχνικό σκάφος «Αντε Γεια» με επιβαίνοντες στέλεχος του Λιμενικού και εθελοντές δύτες – διασώστες, ενώ έρευνες έγιναν και από ξηράς με περιπολικά οχήματα του Λιμενικού.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή, ενώ το πτώμα του πρόκειται να μεταφερθεί στο νεκροτομείο Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, το βράδυ της Τρίτης από τη θαλάσσια περιοχή «Γυαλός» 54χρονος υποβρύχιος αλιέας, από το πλήρωμα περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Λευκάδας, παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας–νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.

Amfilochia.gr

 

Σχολιάστε